LTinfo.lt
Informacija pagal viešuosius pranešimus ir ne tik

Skanaus ir tradicinio patiekalo – kibinų – gaminimas: išsamus vadovas

0

Kibinų gaminimas – tai ne tik maisto ruošimas, bet ir tradicijų puoselėjimas. Šis gardus patiekalas, sujungiantis traškią tešlą ir sultingą įdarą, jau daugelį metų džiugina tiek didelius, tiek mažus. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų kibinų gaminimo receptą, kad galėtumėte patys pasigaminti šį gardėsį namuose.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 500 g maltos mėsos (jautienos, ėrienos arba kiaulienos)
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Kiti prieskoniai pagal pageidavimą (pvz., kmynai, kalendros)

Gaminimo eiga:

  1. Paruošiame tešlą:
    • Sviestą sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais.
    • Sumaišykite miltus, sviestą ir druską.
    • Atskirame inde išplakite kiaušinius su grietine.
    • Sujunkite sausuosius ir skystus ingredientus, užminkykite tešlą.
    • Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 30 minučių.
  2. Paruošiame įdarą:
    • Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite.
    • Mėsą sumaišykite su smulkintais svogūnais, česnaku ir prieskoniais.
  3. Formuojame kibinus:
    • Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir iškočiokite ją iki maždaug 0,5 cm storio.
    • Iškočiotos tešlos išpjaukite apskritimus.
    • Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštą įdaro.
    • Sujunkite tešlos kraštus, suformuodami kibiną.
    • Aptepkite kibinų paviršių kiaušiniu.
  4. Kepimas:
    • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
    • Kibinus dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
    • Kepkite apie 30-40 minučių arba kol gražiai apskrus.

Patarimai:

  • Įdaras: Be tradicinio mėsos įdaro, galite eksperimentuoti ir naudoti kitus įdarus, pavyzdžiui, varškę, grybus ar daržoves.
  • Tešla: Norėdami suteikti tešlai papildomo skonio, galite į ją įmaišyti šiek tiek kapotų žalumynų.
  • Kepimas: Jei norite traškesnių kibinų, prieš kepdami apibarstykite juos sezamų sėklomis.

Skanaus!

Pastaba: Šis receptas yra bendras gairė, galite jį pritaikyti pagal savo skonį ir pageidavimus.

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas.